Zoneterapi

Jeg blev uddannet zoneterapeut for 25 år siden, og har i de mellemliggende år brugt zoneterapien i forhold til de børn, jeg har arbejdet med. Jeg har dels givet børnene zoneterapi – men det har også udviklet sig til, at børnene har givet hinanden massage. Det har betydet, at nogle af de børn, som er meget urolige, er faldet helt ned. De børn, som ikke har kunnet mærke sig selv eller mærke andre, har pludselig været i en sammenhæng, hvor de gav et andet barn massage – og ofte var gode til det. Nogle gange har jeg tænkt, at der næsten kom en boble af healende energi over sådan en klasse. Og det har givet fuldstændig ro, fordybelse og nærvær.

Zoneterapien er et godt håndværk at have i forhold til både healing og håndlæsning, som jeg også er uddannet i. Det er noget med at kunne mærke – jeg har erfaring i at røre og tag fat, og på den måde få viden om de mennesker, jeg arbejder med.

Nu tager jeg zoneterapien op igen på den gammeldags facon – og den erfaring, jeg har med mig er, at zoneterapien også handler om en healende energi, det at røre. Jeg kender reflekszonerne på huden, men jeg bruger den viden i sammenhæng med healingen.

For mig er det vigtigste at få ro på hele systemet. Hvis det hele er kaos oppe i hovedet, så kan det være svært at være i en terapi eller en situation, hvor man skal snakke. Her kan zoneterapien og healingen være et godt sted at starte – her får man balance i hele systemet.