Minigrise

grise_s08Minigrisene i Magtenbølle er canadiske minigrise. Som voksne vejer de op til 30 kg. De bliver mellem 8 og 15 år.

Grise spiser stort set alt, de må dog ikke få nogen former for kød, da de kan blive smittet med svinepest og andre sygdomme gennem kødpålæg. Mine grise får frugt, grønt, brød, økologisk kraftfoder til grise og det de finder i jorden med trynen.

Grise er meget renlige. Går de ude udvælger de et bestemt sted til toilet. Bor de inde er det let, at lære dem at gå på grisebakke.

Grisen er et meget aktivt dyr og de bruger deres tryne det meste af tiden til at undersøge og finde føde med. Har man dem indenfor, skal de have mulighed for at komme ud og rode i jorden nogle timer om dagen. De er også meget sociale, de lever i flokke og når de sover, elsker de at ligge nede i halmen i en stor bunke. De har utrolig mange lyde, som de flittigt bruger, når de kommuniker med hinanden, med andre dyr eller deres mennesker.barn_brunhilde01

Canadiske minigrise farer (som det hedder når de føder) mellem 2 og 8 unger. Når ungerne er 6-8 uger gamle, er de klar til at komme væk fra deres mor. Det sker af og til, at der i et kuld grislinger er en, der er meget lille, som ikke kan overleve i flokken, fordi den er for svag til at få føde nok. Disse svagfødte grise har jeg med succes flasket op og de er naturligvis blevet meget tamme og velegnede til at være fortællegrise (Se også fortælling). Nogen af grislingerne har jeg inde i huset i 2-4 uger inden de bliver solgt, så de er vant til at være i menneskehænder.

Grisen er et bytte dyr og passer godt på sig selv, registrerer de noget, som de opfatter som farligt, stikker de af. Mine grise er meget reserverede overfor mennesker, de ikke kender, og man skal være rolig og give sig god tid, hvis man vil have kontakt til dem.

Hvis du overvejer, at få en minigris skal du være opmærksom på:
Du skal have et CHR nr.
Du skal bo i landzone. Bor du i byzone skal du søge din kommune om tilladelse til at holde gris.

Læs mere om regler for hold af kælegrise:
Fødevarestyrelsens guide – kælegrise

 

Jeg har løbende grise til salg.

Jeg har løbende grise til salg. Pris: kr. 3500,- pr. stk. Grislingerne fra www.griseriet.com bliver chippet inden salg, ornerne bliver kasteret under fuld bedøvelse og alle er undersøgt af vores dyrlæge.

Grislingerne har alle været i menneskehænder fra de var nyfødte.

Kontakt Else Marie for flere oplysninger på telefon : 2013 5492 eller mail : elsemarieeventyr@msn.com

      

 

 

 

 

 

grise_s10    grise_s11