Fortælling

Der var engang et eventyr, det ville så gerne fortælles. Men hvem skulle fortælle det lille eventyr, så det kunne komme ud i verdenen og blive hørt? Det gik rundt i verdenen ensom og ganske uhørt, men så en dag bankede det på døren til Else Marie Kristensen og eventyret spurgte, om hun ikke gerne ville fortælle det lille eventyr for børn og for voksne, – joh, sagde Else Marie som heldigvis er historiefortæller, – men hvad handler du om?

 

em_boern01
– Børnene elsker historierne og ofte bidrager de selv til historierne, det er inspirerende og selvforstærkende.

Fortællinger er magi. Og mit publikum er tit børn, men lige så ofte voksne. Jeg oplever, at når jeg fortæller, træder publikum og jeg ind i et fælles magisk rum. Den ro, der kan opstå – opslugtheden og det, der bliver sat gang i hos publikum, det er magisk.

Børn elsker det nærvær, der opstår, når et levende menneske står og fortæller en historie. Tilhørerne betyder noget – og det mærker de. Mange af mine fortællinger er børnene med i – de kan byde ind med noget til historien. Historien ændrer sig i forhold til publikumet, der er tilstede.

Når jeg er en af landets bedste fortællere, er det ikke kun fordi jeg har hørt og fortalt historier, siden jeg kunne gå. Fortællingerne ligger dybt i mit DNA – jeg er nemlig halvt nisse og halvt menneske. Nisser bliver, som bekendt meget gamle – og selvom jeg stadig ligner en på 54, er jeg rent faktisk 154. Gennem så mange år har jeg finpudset fortællekunsten og hørt et utal af historier, som jeg når som helst kan ryste ud af ærmet, til glæde for børn og voksne.

Jeg fortæller historier på biblioteker, i daginststitutioner, skoler, zoo, cafeer, foreninger, arrangementer i Odense fortællekreds og andre steder hvor mennesker samles.

Jeg fortæller historier for børn og voksne indenfor genrene nye og gamle eventyr, gyserhistorier og sagn, nordisk mytologi, grisefortællinger og H.C. Andersen, sagnet om Vissenbjergrøverne.

Jeg tager også ud på din skole, børnehave, bibliotek, plejecentre, foreninger eller andet og fortæller en god historie, kontakt mig og lav en aftale.

Jeg er uddannet pædagog fra Jydsk Pædagog Seminarium 1994, er bla. medlem Odense fortællekreds og Fortællere på Højfyn.

Else Marie Kristensen
Magtenbøllevej 78
5492 Vissenbjerg
tlf. 2013 5492
mail : elsemarieeventyr@msn.com